hjemmetræning

Hvor mange gamle ark med MS øvelser har du?

Reklame. I det følgende vil jeg reklamere og linke til forskellige gratis ressourcer med MS øvelser.

Jeg må indrømme, at jeg har lavet en del dårlige tegninger af øvelser udført af tændstikmænd gennem tiderne. Stakkels modtagere…. det krævede alligevel en stor indsats at aflæse dem (og hukommelse ikke mindst). Det var i det hele taget nok mere hukommelsen, der hjalp med at udføre de enkelte øvelser, end det var min tegning af dem!

Dagens MS øvelser

Heldigvis er vi kommet langt med diverse online banker med øvelser og videoer. De sociale medier bugner også med kreative bud. Halter det lidt med motivationen til at komme i gang, kommer man nemt til kort med at se på et ark papir med øvelser.  Øvelser optaget på video kan for nogle være vejen til at få ekstra øvelser ind i hverdagen.  Andre har brug for lidt mere hjælp og live online træning kunne måske være en hjælp for dem.

Jeg vil anbefale en side på engelsk med rigtig gode simple billeder af MS øvelser, som jeg har brugt igen og igen. Det drejer sig om hjemmesiden fra MS Trust. Her kan du sammensætte dine egne øvelser og downloade dem som pdf. Når jeg siger “simple billeder”, så er det helt sikkert et step up fra førnævnte øvelser med tændstikmænd, men de er simple, tydelige og utvetydige i deres udtryk.

Hvis du er mere til video, så har både MS society UK og MS trust gode bud. Scleroseforeningen i Danmark har også virkelig gode videoer, hvor du nemt finde det niveau, der passer dig.

I Danmark er MS´erer så heldige at få vederlagsfri fysioterapi. I Storbritannien er der til gengæld mange frivillige MS Therapy Centre – bl.a. min tidligere arbejdsplads gennem 10 år.  Flere af centrene har også videoer og øvelser på deres sociale medier klar til brug. Foreksempel har Chilterns MS Centre deres egen youtube kanal med øvelser.

Har du brug for andet end øvelser med tændstikmænd?

  • Er du en af dem, der ikke rigtig kan komme igang med dit ark med øvelser fra fysioterapeuten?
  • Kan du ikke finde dit ark?
  • Glemte du arket ude på toilettet på fysioterapi klinikken?
  • Er det røget i vaskemaskinen sammen med træningsbukserne? 
  • Eller vil du bare prøve noget nyt?

Så er du måske den ideelle kandidat til at prøve kræfter med f.eks. træning via video. Hold altid sikkerheden for øje og hvis du er i tvivl, så bør du tjekke med dit nære sundhedspersonale for individuelle hensyn.

God fornøjelse!

PS. Hvis du var en af modtagerne af mine øvelser med tændstikmænd, så
undskyld. Du kan se en mere moderne version af forskellige øvelser her med fotografier af øvelserne

PPS. For en god ordens skyld, se min ansvarsfraskrivelse.

 

Spread the love

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.