Lidt om bloggen og migVelkommen til MS ideas and exercise

Hej, jeg hedder Henriette.

Velkommen til bloggen “MS ideas and exercise”.

Jeg er en dansk fysioterapeut, som godt kan lide at arbejde med mennesker med  MS! Det har jeg gjort i 10 år ved Berkshire MS Therapy Centre i England. Jeg kan også godt lide sten!

Ideen bag bloggen

I forbindelse med at flytte hjem til Danmark i slutningen af 2020, startede drømmen om at skrive en blog. “MS ideas and exercise” er et forsøg på at give dig inspiration og nye ideer til at leve med MS. Dette vil jeg primært gøre i kraft af min viden og erfaring – tilført hvad der ellers rører sig i MS verdenen. Jeg har ikke selv MS – så jeg vil aldrig kunne påstå, at jeg ved præcist, hvordan det er at have MS. Jeg er dog meget taknemmelig for alt det, som jeg har lært af alle de dejlige mennesker (med og uden MS), som jeg har mødt på min vej. 

Jeg har bl.a. lært, hvor vigtigt det er, at man med MS kan føle sig støttet og en del af et fællesskab. Min blog er et forsøg på at starte et fællesskab med tryghed, støtte og fællesskab. Her ved alle, hvordan det er at have MS. 

Fællesskabet

I et smukt, berømt dansk digt taler Dan Turell om at holde af hverdagen. Det er bare ikke lige altid, at vi mennesker holder af hverdagen. Det kan f.eks. være, når vi møder modgang i form af udfordringerne fra MS. Mange fortæller om, hvordan de oplever, at deres hverdag rystes og de ting, som de tog for givet, ændres. Lige pludseligt holder de endnu mere af hverdagen, som den var før og af den person, som de var før.  De oplever savn – savn af en hverdag, savn af den person, som de var og drømte om at være fremover.  Her kan en følelse af isolation nemt indtræffe.

Jeg håber, at bloggen kan støtte og inspirere til at leve godt med MS. At den kan hjælpe med til at holde af hverdagen og minde dig om, at du stadigvæk er den, du er. Der er ingen måder eller følelser, der er forkerte. Nogle har sikkert allerede coping strategier og løsninger, der virker for dem – andre er måske lidt mere søgende. Nogle vil måske opdage, at visse løsninger kan være mere produktive på den lange bane, og andre vil måske blive bekræftet i at holde helt eller delvist fast i deres. Der er plads til alle! Måske kan en følelse af fællesskab og inspiration her på bloggen være et lille skridt på vejen til at leve godt med MS?

Forskelligheder og ligheder

Selvfølgelig er MS forskellig – ligeså forskellig som stenene på stranden. Stenene har også fællestræk – havet skyller hver dag ind over dem – hver dag bliver de lidt rundere og lidt smukkere. Det står dig frit for at lade dig inspirere og dele eller ej. Det er ikke alt, der er passende, forsvarligt eller virker for alle, desværre. Det vil være dit eget ansvar at tage vare om din egen sikkerhed ved brug af bloggen. Hvis du er den mindste smule i tvivl om noget, (f.eks. er usikker på om noget er forsvarligt for dig, har smerter eller på nogen måde er utryg), så skal du selvfølgelig drøfte det med dit nære sundhedspersonale, der kender dig godt f.eks. egen læge, fysioterapeut, neurolog eller lignende.  

Se ansvarsfraskrivelse

Endnu en gang velkommen til bloggen.

Venlig hilsen

Henriette

Spread the love